Blog iMove

Tecnologia MAKO: major precisió i millors resultats en els implants de pròtesi de genoll

L’artrosi és una malaltia degenerativa crònica que produeix el desgast del cartílag que cobreix l’os de les articulacions. Encara que pot afectar qualsevol articulació de el cos, amb molta freqüència apareix al genoll. Avui en dia, no existeix una cura per frenar el seu avanç, i “els tractaments emprats se centren a reduir el dolor, la inflamació i intentar retardar el desgast de l’cartílag”, exposa el doctor Joan Leal, membre de la Unitat de Genoll de iMove Traumatologia i la Clínica Mi Tres Torres. Quan les teràpies farmacològiques, o altres alternatives com les osteotomies, no aconsegueixen millorar els símptomes de l’artrosi de genoll, cal recórrer a la cirurgia per a implantar una pròtesi de genoll. Hi ha diferents tipus de tècniques quirúrgiques per això, sent la cirurgia de reemplaçament assistida per la tecnologia robòtica MAKO una de les que ofereix major precisió i millors resultats.

L’artrosi, una malaltia amb alta prevalença

L’artrosi és una de les malalties amb major prevalença entre la població espanyola, el 50% dels majors de 65 anys la pateix, segons xifres de la Societat Espanyola de Geriatria i Gerontologia (SEGG). Al seu torn, l’últim estudi de prevalença de malalties reumàtiques realitzat per la Societat Espanyola de Reumatologia (SER), indica que el 13% de la població adulta a Espanya presenta artrosi simptomàtica de genoll.

Es tracta d’una afecció que pot ser progressiva, és a dir, que amb el temps empitjora. A mesura que avança provoca més dolor articular, major rigidesa en les articulacions, i una disminució progressiva de la mobilitat fins incapacitar a les persones que la pateixen.

MAKO incrementa el grau de satisfacció dels pacients

Es recorre a la cirurgia quan la resta dels tractaments no aconsegueixen controlar el dolor o el pacient es troba invalidat per la malaltia. El sistema de cirurgia assistida per braç robòtic MAKO és un equip d’alta precisió per a realitzar operacions de pròtesi de genoll. Mi Tres Torres i iMove Traumatologia són el primer centre de Catalunya, i el segon a Espanya, en incorporar aquesta tecnologia per tractar l’artrosi de genoll en graus avançats.

“Fins ara, aquest tipus d’operacions les realitzàvem amb una precisió limitada”, afirma el doctor Joan Leal, que també és vicepresident de la Societat Espanyola del Genoll (SEROD). I continua: “MAKO suposa un abans i un després. Ens permet realitzar una planificació preoperatòria obtenint una imatge prèvia en tres dimensions a través d’una prova TAC. Mitjançant la sincronització de l’TAC amb la valoració de l’cirurgià intraoperatòria podem, juntament amb el braç robòtic MAKO, aconseguir una precisió mil·limètrica, sent el cirurgià sempre el responsable de la presa de decisions “.

Disposar de la tecnologia MAKO permet millorar encara més els resultats de les intervencions i incrementar el grau de satisfacció dels pacients. I ho fa, segons indica l’especialista, en diversos aspectes: “És més precisa, és més segura i els períodes de rehabilitació després de sotmetre a la cirurgia s’escurcen”.

Reafirma aquesta opinió un estudi elaborat per l’University College London Hospital. La principal conclusió que es desprèn és que la pròtesi total de genoll assistida pel braç robòtic MAKO causa menor dolor, afavoreix una recuperació més ràpida i redueix el temps de postoperatori comparat amb la pròtesi total de genoll convencional. La publicació també apunta que els pacients van requerir menys analgèsics, van patir menor sagnat postoperatori, van escurçar el temps fins a aconseguir aixecar la cama, i van rebre l’alta mèdica abans.

Sol·liciteu més informació

Notícies relacionades

Veure més notícies