Blog iMove

Recomanacions per tornar després d’una lesió

Els especialistes del nou servei iMove Padel Clínic d’iMove, centre integrat a la Clínica Mi Tres Torres de Barcelona especialitzat en la mobilitat de l’aparell locomotor, assenyalen els factors principals que cal tenir en compte per tornar a la pràctica esportiva de manera segura si ens hem vist afectats per una lesió.

A continuació, coneix els principals factors que cal tenir en compte:

1. Identificar la causa

En primer lloc, és important identificar quina ha estat la causa de la lesió perquè no torni a passar en un futur. Entre les causes principals hi ha la realització d’un escalfament inadequat abans de fer exercici, la manca de força i/o flexibilitat, l’ús d’equipament inadequat, una tècnica dolenta o manca de condició física.
Un cop identificat l’origen i la causa de la lesió, és primordial evitar que torni a passar i per això hem de, a poc a poc, anar preparat el nostre cos per reprendre l’activitat física i tornar a estar en condicions òptimes.

2. Iniciar procés recuperació

Després de patir una lesió, especialment si es tracta d’una lesió greu que requereix una intervenció quirúrgica, és fonamental adherir-se a un programa i un procés de rehabilitació adequat que s’adapti a tu ia la patologia patida. La Fisioteràpia i la readaptació són dos bàsics per ajudar a recuperar la mobilitat, força o estabilitat perduda a causa de la lesió.

En aquest procés serà clau la col·laboració del pacient i la participació d’un equip multidisciplinari, des de traumatòlegs a fisioterapeutes, readaptadors, preparadors físics i nutricionistes.

3. Escoltar el teu cos

Durant la recuperació duna lesió és significatiu escoltar com se sent el teu cos. Si sents dolor intens, perceb-ho com un senyal que has anat massa lluny. Dóna-li temps al teu cos perquè es recuperi i puguis tornar a la pràctica esportiva de manera segura.

Segons els especialistes, cal destacar que aspectes com el descans i la nutrició són tan importants com la reintroducció a l’exercici.

4. Seguir una progressió

Una de les preguntes més freqüents que fan els pacients quan acudeixen per primera vegada al nostre centre iMove és la durada, la freqüència i el temps que necessitaran per superar la lesió, declara Enric Vila fisioterapeuta d’iMove Fisio.

Quan es reprèn l’activitat esportiva després d’una lesió hem de ser conscients que no és possible tornar de manera immediata al mateix nivell. Els nostres teixits i músculs requereixen cert temps per recuperar-se i accelerar-lo pot implicar riscos i conseqüències de patir una recaiguda.


És important destacar que cada pacient segueix una progressió diferent, en funció de la lesió, evolució i possibilitats. Els especialistes d’iMove remarquen el valor de posar-se en mans d’especialistes i no intentar tornar a les pistes sense la supervisió d’experts en lesions esportives. “Rebre un tractament individual i personalitzat tenint en compte el grau i el tipus de lesió serà clau perquè un jugador/a recuperar-se de la millor manera possible i evitar repetir aquesta lesió en un futur” declara Daniel Simone, recuperador i preparador físic d’iMove Sport i d’Honda Racing Corporation.

Si t’has lesionat i necessites una valoració des d’un punt de vista especialitzat, et pots posar en contacte via telefònica o correu electrònic.

Traumatologia i Salut: +34 93 260 62 03
Sport i Fisio: +34 93 201 81 06
Via Augusta 281, 08017 Barcelona
imove@imovetrauma.com

Notícies relacionades

Veure més notícies