Blog iMove

La lesió d’Araujo, al detall

L’especialista en traumatologia, Jordi Font, explica les claus de la fractura del futbolista del Barça

El central uruguaià haurà de jugar amb protecció fins que la fractura s’hagi consolidat completament

El FC Barcelona va comunicar aquest divendres 7 de gener el matí que Gavi, Sergiño Dest i Alejandro Balde s’han reincorporat als entrenaments després de donar negatiu per Covid-19 respectives proves PCR. A aquesta bona notícia se suma la de l’operació amb èxit de Ronald Araujo, que en un lllançament al partit contra el Linares va patir una fractura del segon i tercer metacarpià de la mà dreta.

El club no ha avançat els terminis de recuperació de l’uruguaià després de passar pel quiròfan, la seva evolució en marcarà la disponibilitat. Alguns mitjans han vaticinat que el charrúa tornarà després del partit de Supercopa contra el Reial Madrid. No obstant això, serà de vital importància que Araujo jugui amb protecció a la mà per no comprometre’n la recuperació.

L’especialista de la Unitat de Mà i Colze d’iMoveMi Tres Torres, el doctor Jordi Font, adverteix que “una mala correcció d’una fractura pot comportar la pèrdua de precisió en fer moviments fins”. Per això, és imprescindible una recuperació correcta, encara més en els esports de contacte.

Si bé el charrúa podrà tornar a les ordres de Xavi Hernández les properes setmanes, Font estima la consolidació completa d’aquest tipus de fractures en “unes sis setmanes”. Tot i això, “si ho permet el tipus de fractura i reducció, es pot iniciar la recuperació de la mà en les primeres setmanes després de la intervenció”.

L’expert també desaconsella competir en esports de contacte com el futbol “sense protecció, fins que no es vegin signes de consolidació de la fractura, ja que podria comportar implicacions de la lesió“.

Fuente noticia: Sport

Imagen: Valentí Enrich

Notícies relacionades

Veure més notícies