Blog iMove

L’ecografia musculoesquelètica agilitza el diagnòstic de les lesions

L’ecografia, una tècnica no invasiva permet avaluar les lesions amb més agilitat i de manera més precises.

L’ecografia musculoesquelètica juga un paper summament important en el diagnòstic i posterior tractament de les lesions tendinoses, musculars i lligamentoses. És una tècnica d’imatge que utilitza ultrasons, per la qual cosa no genera radiació, no invasiva, i que permet avaluar en temps real les estructures.

“L’ecografia musculoesquelètica és una tècnica que cada cop fan servir més metges de l’esport, traumatòlegs i fisioterapeutes. Els aparells d’ecografia han millorat molt els darrers anys, la qualitat de la imatge i els patrons dels teixits són molt més clars i evidents, i això facilita molt la nostra tasca tant en el moment del diagnòstic com a aplicar algunes teràpies ” indica el doctor Jordi Marcos, especialista en medicina de l’activitat física i de l’esport, i ecografista musculoesquelètic de l’equip d’iMove Traumatologia.

L’ecografia musculoesquelètica permet un diagnòstic més àgil i precís

Un dels grans avantatges d’aquesta tècnica de diagnòstic per imatge és que contribueix a agilitzar el diagnòstic de lesions en lligaments, tendons o músculs. En aquest sentit, el doctor Jordi Marcos exposa com a exemple l’ús de l’ecografia musculoesquelètica per valorar les lesions tendinoses: “L’anatomia del tendó la podem valorar ecogràficament de manera molt clara mitjançant l’ecografia. Ens permet observar diferents tipus de lesions, des de lesions degeneratives fins a lesions inflamatòries o trencaments parcials o totals d’estructures tendinoses”.

La informació que l’especialista obté és molt més exacta que mitjançant l’exploració física. A més, si cal, l’ecografia musculoesquelètica es pot complementar amb altres estudis d’imatge, com ara la ressonància magnètica, encara que, segons el doctor, “normalment, mitjançant l’ecografia ja podem tenir una idea molt clara de la lesió”.

L’ecografia també permet precisar molt en el grau de lesió, i no només en el tipus de lesió. “Això és clau a l’hora de planificar el tractament i la recuperació, o la tornada a la normalitat, és molt útil i ens podem evitar altres proves que requereixen més temps per a l’obtenció de resultats, com pot ser la ressonància”, remarca l’especialista d’iMove Traumatologia. El pacient surt de la consulta amb un diagnòstic molt més clar i rigorós de la lesió, el grau i el període de recuperació.

Notícies relacionades

Veure més notícies