Blog iMove

Consells per un estiu saludable

Vacances d’estiu per la majoria es igual relax, desconnexió de la rutina diària, gaudir de el bon temps… però per molts també equival a tapes, barbacoes, cerveses, gelats, vermuts abans del dinar… 

Mireia Porta, la nostra especialista en nutrició i tecnòloga alimentària amb més de dues dècades d’experiència, us dona 3 consells sobre com trobar l’equilibri durant aquestes setmanes del any.

  1. Un dels consells bàsics, la importància d’hidratar-se. Es recomana beure d’1,5 a 2 litres d’aigua al dia. En adults sans, n’hi ha prou amb beure quan es té set, però en infants i d’edat avançada quan es pateixen algunes patologies, quan es practica exercici físic o quan les temperatures ambientals són altes, cal prestar-hi especial atenció. L’aigua és  sempre la millor opció entre les begudes. Els aliments també són bona font d’aigua, especialment les fruites i verdures crues.
  2. Cuidar els excessos. L’alimentació a l’estiu acostuma a ser més desordenada i es consumeix més alcohol, més sucres i més fregits però es important buscar l’equilibri entre gaudir i no deixar de banda una alimentació saludable. Escull aliments lleugers, receptes senzilles i sense complicacions, i de tant en tant, dóna’t algun caprici en forma de postres, paella o barbacoa, però sempre sense abusar-ne.
  3. Menjar en menys quantitat i més vegades. A l’estiu quan fa calor, l’estomac triga més a digerir els aliments. És per això que es recomana menjar menys quantitat, espaiar més els àpats i fer-ne més al dia, per repartir bé la ingesta de nutrients.
  4. Aprofita els aliments de temporada: les fruites i les verdures durant l’estiu solen ser més saboroses i també més econòmiques, es tracta d’aliments idoines per refrescar-nos que ajuden a hidratar-nos , ens aporten vitamines i minerals, i també nutrients com fibra i antioxidants.

Notícies relacionades

Veure més notícies